Dermaroller Nedir? Nasıl Kullanılır? Adım Adım Rehber 2021!

Dermaroller, üzerinde mikro iğneler bulunan, cildi gençleştirmek ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için kullanılan bir cilt bakım cihazıdır. Üzerinde bulunan mikro iğneler kullanılan bölgede mikro delikler oluşturur, cildinizi hırpalamaz ve yaralamaz. Ancak vücudunuzun böyle düşünmesini sağlar.

Dermaroller uygulaması ile ciltte açılan mikro delikler uygulanan bölgeye yara sinyali veriyor ve burada kolajen, elastin ve hyaluronik asit yapımı tetikleniyor. Ve cildin kendi kendini yenileme süreci başlatılıyor. Böylelikle uygulanan bölgede cilt sağlığına ve gençliğe kavuşuyor.

Dermaroller İğne Ölçüleri

0,25 mm: Göz çevresi sorunlarında ve dermokozmetik ürünlerin emiliminin arttırılması amacıyla kullanılır.
0,50 mm: Çok hafif kırışıklıklar için ve hücre yenilenmesi, dermokozmetik ürünlerin emiliminin arttırılması amacıyla kullanılır.
0,75 mm: Hafif kırışıklıklar için hücre yenilenmesi ve Anti-Aging etki amacıyla kullanılır.
1,00 mm: Hafif cilt lekeleri ve akne İzleri için hücre yenilenmesi ve Anti-Aging etki amacıyla kullanılır.
1,50 mm: Cilt lekeleri ve akne İzleri için hücre yenilenmesi ve Anti-Aging etki amacıyla kullanılır.
2,00 mm: Yoğun selülitli veya çatlak bulunan vücut bölgelerinde ve derin yara izi bulunan ciltlerde kullanılır.
2,50 mm: Çok yoğun selülitli veya derin çatlak bulunan vücut bölgelerinde kullanılır.

Hangi Cilt Sorunlarına Karşı Kullanılır?

  • Vücutta oluşan çatlaklara,
  • Yaşlanmaya bağlı veya mimiklere bağlı olarak oluşan çizgilere,
  • Cilt lekelerine,
  • Selülitlere,
  • Akne sonrası oluşan çukurlara,
  • Gözenek problemlerine,
  • Yaralanma sonrası ciltte oluşan skar izlerine,
  • Güneş yanıklarına,
  • Saç dökülmesine karşı sorunların giderilmesine yardımcı olur.

Bunların yanı sıra dermaroller, ciltteki kolajen miktarını arttırdığından. Citteki yaşlanma etkisini azaltır. Cilt problemlerimiz olmasa da Anti-Aging etki için 28 yaşından sonra dermaroller kullanmalıyız.

Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Dermarollerın uygulama alanı çok geniş olmasına karşın genellikle yüz bölgesi için uygulanıyor. Yüz bölgesi, saç, göz altı ve vücutta güvenle kullanılabilir. Dermarollerlar yüzdeki yaşlılık etkileri, cilt lekeleri, güneş yanıkları, saç dökülmesi, selülit ve vücut çatlakları üzerinde başarılı uygulamalar sağlıyor. Ciltte açılan mikro delikler bölgede iyileşmesi gereken yere yara sinyali veriyor ve burada kolajen, elastin ve hyaluronik asit yapımı tetikleniyor. Böylelikle uygulanan bölgede cilt sağlığına ve gençliğe kavuşuyor. 

Yüz için Nasıl Kullanılır?

Uygulama adımına geçmeden önce dermarollerınızı ve uygulama yapmak isteğiniz cilt bölgenizi temizlemeniz gereklidir. Temizlik aşaması dermaroller uygulamasının en önemli aşamasıdır. Bu adıma dikkat etmediğiniz durumlarda istenmeyen sonuçlarla karşılaşma olasılığınız çok yüksektir.

1. Adım: Dermarollerı temizleyin. Bu adım aşağıda detaylı bir şekilde anlatılıyor. Yazının devamını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

2. Adım: Yüzünüzü temizleyin. PH dengeli bir temizleyici kullanarak yüzünüzü iyice temizleyin. En az dermaroller temizliği kadar önemli bir konudur. Dermarollerı alkol ile dezenfekte etseniz dahi eğer cilt temizliğinize önem vermiyorsanız. Uygulama sırasında cilt yüzeyinizdeki mikroplar cildiniz alt katmanlarına ulaşarak burada çeşitli iltihaplara yol açabilirler.

Adım 3: Gerekirse anestezi kremi uygulayın Ağrı toleransınıza bağlı olarak, anestezik bir krem ​​uygulamanız gerekebilir. Ağrı şiddetini belirleyen en büyük etmen iğne uzunluklarıdır. 1mm’den uzun iğneye sahip dermaroller’ların can yaktığını söylememiz gerekir.

Uyuşturucu krem ​​kullanıyorsanız, üreticinin verdiği talimatları izleyin ve uygulamaya başlamadan önce tamamen sildiğinizden emin olun! kremin içerisindeki etken maddeleri cildimizin alt katmanlarına indirmek istemeyiz.

Adım 4: Uygulamaya başlayın. Teknik çok önemlidir, bu yüzden dikkatli dinleyin! Yüzünüzü bölümlere ayırmak tüm süreci kolaylaştırır. İşte neye benzediğini gösteren bir görsel:

Yörünge (göz yuvaları) alanını temsil eden gölgeli alanda uygulamayın!

Cilt toleransınıza ve hassasiyetinize bağlı olarak 6 ila 8 kez bir yönde uygulayın ve her geçişten sonra silindiri kaldırdığınızdan emin olun. Yani, bir yönde yuvarlayın. Kaldır. Tekrar et.

Her geçişten sonra silindiri kaldırmak, sizi yüzünüzde oluşacak çiziklere karşı korur. Eğer aceleci davranırsanız ve dikey baskı uygulamadan silindiri sürüklerseniz cildinizde çiziklere sebep olabilirsiniz.

Aynı yerde 6 veya 8 kez. tek yönde geçerek tedavi bölgesinin tamamını kaplayana kadar devam edin.

Bir yönde uygulamayı bitirdikten sonra diğer yönde uygulamaya başlayın. Dikey yönde uygulama yaptıysanız yatay, yatay yönde uygulama yaptıysanız dikey yönde tekrar alanı tarayın. Çapraz uygulama profesyonel ellerde sonuç verecektir. Uygulama yaptığınız alanı sağa sola ve yukarı aşağı toplamda 12- 16 geçtikten sonra çapraz şekilde de geçebilirsiniz. Bir kaç uygulama yaptıktan sonra çapraz uygulama yapmanızda fayda var.

Adım 5: Temel cilt bakım rutininize devam edin. Dermaroller uygulamasını temel bir cilt bakım rutini ile takip edin. Bu, kimyasal peeling veya benzoil peroksit, salisilik asit, tretinoin vb. gibi aktif bileşenler anlamına gelmez. Dermaroller uygulamasından sonra kesinlikle cildinizi aşındırıcı ve inceltici ürünler kullanmayın.

Sonuçlarınızı bir üst seviyeye taşımak için nemlendirme, iyileştirme ve kollajen üretimini artırmaya odaklanan ürünleri kullanın. Uygulama sonrasında yapabileceğiniz en iyi şey ampul, serum ve kağıt maske kullanmaktır. C vitamini lekeler için, hyaluronik asit ise nemlendirme için optimum seçimler olacaktır.

Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurulması ve kullanım sıklıklarını doktorun önerdiği şekilde uygulanması tavsiye olunur.

Dermaroller uygulaması sonrasında mutlaka güneş koruyucu kullanılması gerekir. Sadece güneşli günlerde değil kış aylarında da güneş koruyucu kullanılması önemlidir. Koruyucu kullanılmaması durumunda cilt lekeleri oluşumuna davetiye çıkarabilirsiniz.

Dermaroller Nasıl Temizlenir?

Cildinize zarar vermemek için dermarollerınızı kullanmadan önce ve kullandıktan sonra mutlaka temizleyin. Dermarollerınızı sterilize etmek için %70 alkol içeren temizleyici solüsyon kullanmanız önerilir. Biraz dezenfektan ve sabırla dermarollerınızı kolayca temizleyebilirsiniz.

dermaroller nasıl temizlenir

1.Adım: Dermarollerı 20-30 saniye ılık su altında durulayın. Musluğunuzu açın ve ölü deri veya kan gibi yüzeysel birikintilerden kurtulmak için silindiri 30 saniye suyun altında tutun. Bu, alkolle çıkmayabilecek cilt partiküllerinin temizlenmesine yardımcı olur.

2. Adım: En az %70 alkol içeren dezenfektanı küçük bir kaba dökün. Eğer %70’ten daha az alkol içeren bir temizleyici kullanırsanız dermarollerı dezenfekte edemezsiniz. İçerisindeki alkol miktarı bakterileri ve virüsleri öldürmede yeterli olmaz. Daha sonra silindir kısmı tamamen sıvının içerisinde kalacak şekilde dermarollerı dezenfektanın içerisine daldırın ve 20 dk kadar bekletin.

Eğer kullandığınız temizleyici sprey formunda ise silindirin tamamına kuru yer kalmayacak şekilde püskürtme yaptığınızdan emin olun. Ve dermarollerı 20 dk kadar bekletin.

3. Adım Dermarollerı 30-60 saniye ılık su ile durulayın.  20 dk bekledikten sonra dermarollerı kaptan çıkarın ve akan suyun altında tutun. Böylelikle temizleyici spreyin kalıntılarından kurtulmuş olursunuz.

4. Adım Dermarollerı baş aşağı bir kağıt havlu üzerine koyun ve kurumaya bırakın. Silindiri dezenfekte ettikten sonra mikroplardan uzak tutmak önemlidir. Silindiri iğneler yukarı bakacak şekilde çevirin ve temiz bir kağıt havlu üzerine koyun. Hava ile kurutma, dermaroller için en iyi yöntemdir. Havlu kağıt vb şeylerle kurutmak istediğinizde iğnelerin arasında kalabilir.

5. Adım Dermarollerı kuruduktan sonra koruyucu kabına geri koyun. Dermarollerı kullandıktan sonra ilk 4 adımı tekrarlayın ve kabının içine yerleştirin. Bu şekilde, dermaroller temiz ve dezenfekte kalır. Eğer başka bir yerde saklarsanız, bir sonraki kullanımda bakterileri yüzünüze yayabilirsiniz.

Uyarılar:

  • Dermarollerı temizlerken çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanmaktan kaçının. Bu kimyasallar kullanırken cildinize zarar verebilir.
  • Dermarollerı temizlerken kaynar su kullanmayın. Bu iğnelere zarar verebilir.
  • Dermarollerınızı temizlemezseniz, bir sonraki kullanımınızda cildinize bakteriler bulaşabilir.

Hangi Dermaroller’ı Seçmeliyim? Kaç İğne?

Yüz bölgesi için 540 ve 192 iğne kullanabilirsiniz. Saç bölgesinde uzman önerisine göre değişkenlik göstermekle birlikte 540 iğne kullanabilirsiniz. Vucut bölgesinde ise 1080 veya 1200 iğne Bodyroller tercih edebilirsiniz.

Hangi mm Seçmeliyim?

Dermaroller uygulanacak bölgeyi ve hangi soruna karşı uygulayacağınızı belirledikten sonra yukarıdaki tablodan kaç mm uzunluğunda iğne seçeceğiniz belirleyebilirsiniz.

Dermaroller Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Dermaroller seçerken üzerindeki iğnelerin eksiksiz, simetrik olması kontrol edilmelidir. Daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir ürün olması için Titanyum alaşımından olmasına dikkat edilmelidir. 0,25 mm den 3 mm’ye kadar iğne uzunlukları mevcut. Dermaroller uygulamasını merkezlerde yaptıracağınız gibi evde kolaylıkla sizde uygulayabilirsiniz. 1,5 mm ve üzeri dermarollerlar uzmanlar tarafında uygulanmalıdır.

Dermaroller İle Birlikte Hangi Ürünler Kullanılabilir ?

Uygulamanın hemen ardından ve süreç boyunca güneş koruyucular mutlaka kullanılmalıdır. Kullanacağınız güneş koruyucuların yüksek koruma faktörü içermesine özen göstermelisiniz. Dermarollerın ardından kullanılan ürünün etkisi % 200 oranında artar. Bu yüzden kullandığınız ürünlerin içeriği ve kalitesi de oldukça önemlidir. Uygulama bölgesinin ihtiyacına yönelik vitamin içerikli ampuller, cilt bakım serumları, saç serumları kullanılabilir. Dermarollerın etkisini arttırmak için mezoterapi yada vitaminle destekleyici bir uygulama yapabilirsiniz. Tüm bunlar yaşınıza, cildinizin durumuna, gidermek istediğiniz sorununuza göre değişmektedir. Kullandığınız ürünlerin tahriş edici özelliği olmamasına dikkat etmelisiniz. Unutmayın ki bu işlemlerin asıl hedefi kullanılan ürünün verimini arttırmaktır.

Kimler Dermaroller Kullanmamalı ?

Diyabet ve hipertansiyon hastaları, mantar, egzema hastalıkları bulunanlar, kemoterapi,radyoterapi görenler, açık yarası olanlar kullanmamalıdır. Aynı zamanda enfeksiyonlu, akneli ciltler, siğilli bölge, ve epilasyon uygulamaları yapılıyorsa kullanılmamalıdır. Doğum kontrol hapı kullanıyor, gebe veya emziriyorsanız dermaroller kullanmamalısınız.

Dermaroller Ne kadar Süre Kullanılmalı?

Kullanım süresi; cilt problemlerine göre, yaşa göre ve hangi bölgede kullanıldığına göre değişiklik göstermektedir. Seans aralıklarını belirleyen diğer bir faktörde kullanılan iğnenin uzunluğudur.

Hangi Bölgelerde kullanılabilir?

Dermaroller; saç dökülmesine karşı olarak ve yeni saç oluşmunu desteklemek amacıyla saç derisinde kullanılabilir. Selülit ve çatlara karşı vücut bölgesinde kullanılabilir. Yüz bölgesinde göz altı hariç bölgelere uygulanabilir. Göz çevresi için ise 0,25 mm iğneli Dermaroller’lar tercih edilmelidir.

Dermaroller Saç Uygulaması Nasıl Yapılır?

Yeni saç oluşumunu desteklemek için yapılan dermaroller uygulaması bir çok kullanıcıda olumlu sonuçlar vermektedir. Detaylı bilgi için ayrıntılı dermaroller saç uygulaması yazımızı inceleyebilirsiniz.

Dermaroller Nedir? Nasıl Kullanılır? Adım Adım Rehber 2021!” te bir düşünce

  1. Pelin Sahin diyor ki:

    Çok açıklayıcıydı artık ne olduğunu, ne işe yaradığını ne almam gerektiğini ne yapmamam gerektiğini v.s hepsini biliyorum teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir